Krantje mee? Een blik achter de schermen bij De Persgroep

In het kader van de Persgroep Legends werd The Sales Unit Street uitgenodigd voor een bezoek aan de drukkerij van De Persgroep. Hier kregen we een kijkje achter de schermen waarbij we tijdens een rondleiding leerden hoe de krant vanuit de technische kant tot stand komt.

De Persgroep

De Persgroep Nederland is het grootste mediahuis van Nederland. Met 1200 journalisten die dagelijks werken aan kwaliteitsnieuws. Op papier in krant en magazine, via web, app op tablet en smartphone. In tekst, beeld, geluid en video.

Achter de schermen bij de drukkerij

De drukkerij van de Persgroep print dagelijks een flinke hoeveelheid van de vertrouwde krantjes waarvoor wij op straat staan, zoals het Parool, AD, de Volkskrant en Trouw. Een paar bijzondere feitjes over het drukproces van deze kranten: Het papier wordt per rol van 1600 kilo voor 650 euro ingekocht. Tijdens het drukken worden deze rollen automatisch aan elkaar geplakt met een snelheid van 40 km per uur. De inkt raast dan door de buizen met een druk van 13 bar. Even ter vergelijking: in een autoband zit 2,5 bar en de hoorn van een trein 8.

Ook is er een kwaliteitscontrole waarbij technici de krant kwalificeren op de juiste instelling van kleur, regelafstand en de kwaliteit van de afbeeldingen. Klopt alles? Dan gaan de krantjes direct door naar het transportcentrum waar ze worden verpakt en op de vrachtwagens worden geladen. Klaar om door heel Nederland verspreid te worden. ’s Ochtend en ’s avonds. Op de deurmat of in het postvakje, gedrukt met nieuws over actuele gebeurtenissen. Zo ook naar de vestigingen van The Sales Unit Street. Waar jij ervoor zorgt dat heel Nederland weer weet wat er in de wereld speelt.

Ook het nieuws verspreiden?

Wil jij er ook voor zorgen dat iedereen in Nederland op de hoogte is van het laatste nieuws? Meld jezelf dan nu aan en kom bij ons op straat staan. Kijk snel of er een vestiging bij jou in de buurt is! Of schrijf je direct in: Klik!

© The Sales Unit 2021 - Alle rechten voorbehouden - Privacy & Disclaimer - Backstage
YES! IK WIL DIRECT AAN DE SLAG!