De Nederlandse Brandwondenstichting zet VR in bij pijnbestrijding

Virtual Reality houdt je brein voor de gek 

Ken je dat gevoel wanneer je zo opgaat in een boek, film of game dat je even helemaal weg bent? Met de opkomst van virtual reality kun je dit nu nog intenser ervaren. De ultieme VR-ervaring prikkelt de zintuigen. Voor je hersenen wordt simulatie dan werkelijkheid.

Virtual Reality bij pijnbestrijding
Onderzoek heeft uitgewezen dat Virtual Reality op verschillende manieren ingezet kan worden om medische behandelingen te ondersteunen, bij patiënten met posttraumatische stress, alzheimer en ook als hulpmiddel bij pijnbestrijding.

Met deze kennis is de Nederlandse Brandwonden Stichting begonnen aan het project voor pijnbestrijding bij verbandwisselingen. Brandwondenpatiënten in brandwondencentra ondergaan bijna dagelijks een verbandwisseling. Deze verzorging, waarbij verband laagje voor laagje van de open wond wordt gehaald, zorgt voor extreme pijn en stress.

Het gebruik van VR tijdens de verbandwisseling kan de patiënt zodanig afleiden dat hij of zij tot 33% minder pijn ervaart. Virtual Reality wordt momenteel succesvol ingezet tijdens de behandeling van brandwondenpatiënten in brandwondencentrum Groningen. De Nederlandse Brandwonden Stichting wil ervoor zorgen dat de patiënten in brandwondencentra Beverwijk en Rotterdam ook kunnen profiteren van deze techniek.

Virtual Reality realiseren
Om dit te realiseren en om verder onderzoek naar de toepassing van VR als behandelmethode bij pijnbestrijding in te zetten is de Nederlandse Brandwonden Stichting op zoek naar financiering.
Het doel is om binnen een jaar het benodigd budget van 110.000 euro te behalen. Tijd voor actie dus!

Help ook mee om het project te realiseren en meld je aan: Klik!

© The Sales Unit 2021 - Alle rechten voorbehouden - Privacy & Disclaimer - Backstage
YES! IK WIL DIRECT AAN DE SLAG!